27 Haziran 2012 Çarşamba

Westminister Sarayı



Westminister Sarayı:

Westminster Sarayı (photograph By Bilgehan Erdem)



Westminster Sarayı ve Ben :) (photograph By Bilgehan Erdem)

Big Ben, gördükten sonra köprüden karşıya geçin ve sola doğru yürümeye başlayın... Sağ tarafınızda Westminster sarayını göreceksiniz buranın gece ve gündüz çok güzel bir görüntüsü var... Fotoğraf çekmek için en ideal yer köprünün tam ortası diyebilirim...


Westminster Sarayı ya da Parlamento Binası (İngilizce: Palace of Westminster, Houses of Parliament) (Vestminster okunur) Birleşik Krallık'ta, Avam Kamarası ve Lordlar Kamarası'ndan oluşan İngiliz Parlamentosu'na ev sahipliği yapan yapıdır. Saray, Westminster semtinde Thames Nehri'nin kuzey yakasında, Whitehall'da bulunan diğer kamu binalarının yakınında yer alır.
Sarayın mimarî yapısı ve düzenlemesi oldukça karmaşıktır. Yaklaşık 1.100 odası, 100 merdiven çıkışı ve toplamda 4.8 kilometreyi bulan uzun koridorları vardır. Yapının büyük bölümüm 19. yüzyılda yapılmış olmasına karşın, bugün katafalk törenleri gibi bazı etkinliklerin düzenlendiği Westminster Hall ve Jewel Kulesi'si gibi tarihî bölümlerde hâlâ ayaktadır.
1834 yılında yaşanan bir yangından sonra, parlamento binası 30 yıllık bir süreçte yeniden onarım görmüş ve eski hâlini almıştır. Bu onarım büyük ölçüde mimar Charles Barry (17951860) ve yardımcısı Augustus Welby Pugin (181252) tarafından gerçekleştirilmiştir. (Vikipedia'dan alıntıdır..)

Parlamento binasının içerisini gezmedik çünkü bizim gibi öğrencilere biraz pahalı geldi :), sanırım şu anda giriş ücreti 16£ civarında.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder