11 Nisan 2013 Perşembe

Dubai gezilecek yerler



Gezilecek yerler,

Jumeria Beach Park -> güzel bir sahil, burada denize girdik. Ayrıca gün batımı gerçekten güzel. Buraya metro ile gidilmiyor, otobüs vaya taksi ile gidebilirsiniz. Giriş kişi başı 5 dirhem. Buraya giderseniz, sahile çok yakın Jumeriah Mosque da ziyaret edebilirsiniz.

Burj Halifa-> Dünyanın en yüksek binası. Burada 124. kata çıkıyorsunuz, biletleri http://www.burjkhalifa.ae/en/ObservationDesk/TicketInformation.aspx adresinden alabilirsiniz. Bilet kişi başı 125 dirhem, gün ve saat  seçmeniz gerekiyor. Eğer gün batımında gitmek isterseniz, biletler önceden tükendiği için erken almanızda fayda var. Yukarıda istediğiniz kadar durabiliyorsunuz. Biz 4 gibi çıkmış ve saat 6 gibi inmiştik. Hem gündüz hem gece halini görebildik böylece.

Dubai Fountains-> her saat başı Mall of emirates'in dışında gösteri yapılıyor. Dünyanın en büyük su fıskiyesi.

Burj El arab-> Dünyanın ilk 7 yıldızlı oteli. Burayı direk girip gezemiyorsunuz, ya yemek yemeniz gerekli ya da kafeteryasında oturup bir şeyler içmeniz gerekli. Fiyatları ise son derece pahalı idi, yanılmıyorsam en tepede bir bardak çay 250 dirhem demişlerdi.

Global Village-> Burası Dubai halkını görebileceğiniz bir yer, Dubai'deki herkes buraya bayılıyor bana göre pek bir özelliği yok. Devasa bir fuar alanı, içerisinde bütün ülkelerin çadır tarzı yerleri kurulmuş, yöresel tatları burada bulmak mümkün. Bizi Dubai'li bir arkadaşımız aracı ile götürmüştü, şehrin dışında kaldığı için buraya ancak taksi ile gidilebilir. biz hurmaları buradan almıştık.

Desert Safari-> Biz Sarjah'taki bir turizm acentasından satın aldık kişi başı 60 dirhem'di. Sizi saat 4- gibi alıyorlar 4x4 araçlar ile önce çölde dune bashing dedikleri bir şey yapıyorlar. Yani Çöldeki küçük tepeciklere jipler ile hızlıca giriyorlar. Biraz heyecanlı değişik bir deneyim. Sonrasında gün batımını izliyorsunuz ve çay ve nargile ikram ediyorlar. Akşam yemeğinden sonra da dans gösterileri oluyor. Ve saat 9 gibi dönüyorsunuz.


Abu Dhabi-> araç ile yaklaşık 3 saat uzaklıkta, biz oraya gitmedik, ancak aynı tur şirketleri buraya da günü birlik turlar düzenliyorlar sanırım kişi başı 200-300 dirhem arasında. Oraya gidenler güzel bir şehir olduğunu ancak gezilecek çok fazla yer olmadığını söylemişlerdi. Görülmeye değer, Büyük bir camii ve saray varmış.


Son olarak da Dubai son derece güvenilir bir şehir, hırsızlık olayları falan kesinlikle yaşanmıyor. Rahat bir şekilde gezebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder