11 Nisan 2013 Perşembe

Orlando, Florida

Orlando

Florida eyaletinin ortasında yer alan tema (theme) parklarıyla ünlü bir şehir.Genellikle zengin kesimin yaşadığı bu şehirde, özellikle tatil dönemlerinde Amerika halkı buraya eğlenmeye geliyor. Gençliğimizde meşhur olan The O.C. (Orange County) şeklinde adı geçen dizinin bahsettiği bölge de burası. Orlando yüzlerce küçük gölün olduğu yeşil, cennet gibi bir yer, göl kenarında bahçeli evler olan, bir çok insanının yaşamayı hayalini kurduğu bir şehir.Buraya gittiğinizde mutlaka araba kiralamalısınız, toplu taşıma gibi bir şey gördüğüm kadarı ile yok, şehir dağının bir düzende o yüzden bir yerden bir yere gitmekte araba şart gibi gözüküyor. Araba kiralamayı biz önceden ayarlamıştık, böylece günlüğü 40-50 dolara orta sınıf bir araba kiralayabilirsiniz. Orlando'ya gittiğinizde size en az 10 gün kalmanızı öneririm çünkü şehirdeki en önemli aktivite bu parklar ve bu parklara gitmek Türkiye'deki gibi ucuz değil hatta bir çok kişinin bütçesine göre son derece pahalı.Ancak parklara 1-2 günlük giriş parası ile 14 günlük giriş parası neredeyse aynı o nedenle daha çok kalıp en azından verdiğiniz parayı çıkarmak en akıllacası. Ayrıca aşağıda saydığım parklara gittikten sonra anladım ki bu parklar verdiğiniz paraları hak ediyor. Bu parkları Türkiye'de benzetebileceğim pek bir yer yok, belki Tatilya ama orası bu parkların yanın son derece küçük ve demode kalır. O yüzden bu parkların aşağıda verdiğim sitelere girerek ve koyuduğum resimlere bakarak hayal etmenizi tavsiye ediyorum.

Kalacak yer:

Orlando Amerikada otel sayısı bakımından ikinci sırada yer alan bir şehir. Otelin bu kadar çok olduğu yerde de konaklama ücretleri son derece uygun oluyor. Biz günlük iki kişi 30-40 dolara kahvaltı dahil kalıyorduk, Türkiye'de 3 yıldız hatta yerine göre 4 yıldızlı otel kalitesindeki otellerde aşağıda kaldığımız otellerle ilgili bir kaç fotoğraf ekliyorum. Türkiye'de kalamayacağınız fiyatlara buralarda kalamnız mümkün oluyor. Otelleri her zaman yaptığım gibi www.booking.com 'dan bakarak ayarlıyordum. Uzun süre ve 4 kişi kalacaklar için tavsiyem bir daire kiralamaları olur.Haftalık 150 dolara güzel daireler kiralanabiliyordu. Özellikle Kissimmee veya havalanı tarafında uygun yerler bulmak çok daha kolay oluyor ve bu kesim araba ile merkeze 15 dk. Sonuç olarak Orlandodaki en uygun fiyatlı şeyin, kalacak yer olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Econo lodge Kissimmee

Quality Inn airport

Ulaşım:

Daha önce de bahsettiğim gibi Orlandoda arabasız şekilde seyahat etmek son derece problem özellikle parklara giderken gelirken araba neredeyse mutlaka gerekiyor. Aslında otellerin parklara servisleri oluyor ancak bu servisler sabah 10'da gidip akşam 7'de dönüyor halbuki siz çoğunlukla parklarda park kapanana kadar kalmak istiyorsunuz. Araba kiralama Orlandoda çok pahalı değil ancak oraya gitmeden bir şirketten ayarlamanızda fayda var. Çünkü önceden rezervasyon yaptırmadan direk kiralamada daha yüksek fiyatlar istiyorlar. Tatil planınız kesinleştikten, vizenizi aldıktan ve uçak biletlerinizi aldıktan sonra arabanızı kiralayabilirsiniz. Burada sadece şu şekilde bir uyarım olabilir, biz fiyatları en uygun olan firmadan 2012 model iki kapılı "Dodge Charger" kiraladık ancak oraya gittiğimizde gördük ki adamların orta klasmanda başka arabaları var her ne kadar mücadele etsek de başka bir arabayı "Nissan Altima" yı istediğimiz araba yerine alıp gitmek zorunda kaldık. Yani bazen siteden sizin rezerve ettiğiniz araba ile aynı araba ile olmayabiliyor sonradan hayal kırıklığına uğramayın. Amerika'da benzin fiyatları son derece uygun olduğu için Türkiye'de hayatta binemeyeceğiniz arabalara orada binmeniz mümkün oluyor eğer biraz parayı gözden çıkarıp "Hertz" gibi duyulmuş bir firmadan güzel spor veya lüks arabalar kiralayabilirsiniz, bu firmalar muhtemelen sizin rezerve modeldeki ettirdiğiniz arabayı size vereceklerdir.

Bir de araba kiralaması ile ilgili olan başka bir entrasan iki tane olay var birincisi benzini full veriyorlar bunun için sizden bir depo benzin ücreti alıyorlar, sonunda da arabanın deposunu boş istiyorlar, yani siz ben depoyu boş istiyorum ilk benzini kendim alacağım diyemiyorsunuz. Diğer olay ise oraya gidip evrak işlerinizi tamamladıktan sonra size bagajı açık olan herhangi bir arabayı alıp gitmenizi söylüyorlar. Normalde biz diğer ülkelerde araba kiralarken önce arabayı bize gösterir yanındaki çizik veya herhangi hasarlı bir yeri varsa önce not ederlerdi, biz getirdiğimizde araba tekrar bu notlara göre kontrol edilirdi. Burada arabaya ne yaptığının pek bir önemi olmuyor. Araba kaskolu vursan da önemli değil diyorlar. Zaten Orlando'da ilk dikkatimi çeken nokta bütün arabaların hep son model olmasıydı, yollarda neredeyse hiç eski araba yoktu. Bunun nedeni ise bütün arabaların leasing ile alınması, aylık belli bir miktar ücret ödeyerek


1 yorum:

  1. Biz ne zaman gideceksek =( Takibe alıyorum. Bize de bekleriz :) http://kapalimekan.blogspot.com.tr/ - http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil