27 Haziran 2012 Çarşamba

Fethiye

Fethiye


Patara'dan sonraki durağımız Fethiye. Fethiye'ye gidiş saatiniz erken olursa yolunuz üzerinde yer alan Saklıkent'e uğramınız mümkün olabilir ancak 2 kere yüzme molası ve Saklıkent gezisi ayn gün içerisinde biraz yorucu olabilir. Bu yüzden saklıkenti bir başka gün gezmenizi tavsiye edebilirim. Eğer o gün Fethiye'ye erken vardı iseniz ve halen denize girmek isterseniz Fethiye'nin şehir merkezine yakın koylarını tavsiye edebilirim. Küçük samanlık koyu özellikle Fethiye yerli halkın tercih ettiği Fethiye merkeze 2-3 km mesafede araba ile gitmeniz mümkün  olan çam ormanları ile denizin birleştiği, piknik yapmaya da son derece elverişli temiz ve güzel koylardan bir tanesi.


Küçük Samanlık Koyu- Fethiye
 Fethiye'de konaklamak için biz, yazları iç turizme açılan, Fethiye yurdunu tercih ediyoruz, burası  Fethiye merkeze yaklaşık 10 km mesafede, tepede güzel bir manzarası var ve fiyatı son derece uygun eğer yer bulabilirseniz kalmanızı tavsiye ederim, yalnız belirtmem gerekir ki odalarda klima bulunmuyor. Tuvalet banyo da koridorlarda, yani daha önce devlet yurdunda kalmış iseniz klasik bir devlet yurdu görünümünde ve burada genelde ailelerin kalmasına izin veriliyor. kyk.gov.tr'den yurdun numarısına bakıp gitmeden önce yer var mı diye sorabilirsiniz. Biz bu sene kişi başı 6.6 TL'ye kaldık,  dışarıdaki kafeteryasının yemek fiyatları da gayet uygundu. Fethiye'de genelde iki  yada üç gün kalıyoruz, bir gün Ölüdeniz ikinci gün tekne turu yapıp bir günde Saklıkent'e gidip yolumuza devam ediyoruz. Fethiye geceleri, Marmaris kadar canlı olan bir yer değil daha çok Ölüdeniz tarafı canlı oluyor biz de zaten gündüzden yeterince yorgun olduğumuzdan marina boyunca yürüyüp, vakit geçirmek yeterli geliyor. Ancak gece de eğlenmek isteyenler için canlı müzik yapan yerler, pub ve clubları barlar sokakığında bulmanız mümkün.

3 yorum:

  1. güzel anlatmışsınız. Blogunuz hoşuma gitti. :)

    YanıtlaSil
  2. blogunuzun sonundaki gece eğlence yerleri diye kastettiğiniz yer Paspatur çarşısı olarak bilinir, gece olunca barların ışıltısı, gündüzleri de halıcılar, hediyelik eşya satan dükkanların olduğu çok güzel bir yerdir. Böyle güzel yazılarınızın devamını bekliyoruz

    YanıtlaSil
  3. ayrıca ölüdeniz tekne turu gerçekten çok güzel ve ekonomik bir turdur, bu tura katılmadan sakın geri dönmeyin...

    YanıtlaSil