27 Haziran 2012 Çarşamba

Ölüdeniz

Ölüdeniz

Biz Fethiyedeki ilk gününümüzde genellikle Ölüdeniz'e gidiyoruz, Ölüdeniz insanın hayatında bir kere mutlaka görülmesi gereken Türkiye'nin cennetlerinden birisi ancak her sene uğradığı turist akını maalesef bu cenneti kirletiyor. Biz yaklaşık 3 senedir ölüdenize gidiyoruz ve gördüğüm kadarı ile ölüdeniz her sene giderek kötüleşiyor. Bu cennet koyun eski haline dönmesi için yetkililerin acilen bir şeyler yapması gerek. Ölüdeniz Fethiyeden yaklaşık 15 km uzaklıkta, giriş'ten araç başı 15 TL ücret ödüyerek aracınızı park ediyorsunuz daha sonra eşyalarınızı alıp iç kısımlara doğru giderek boş bir ağaç altı bularak bütün gününüzü gölgede geçirebilirsiniz. Yanınıza gidereken yiyecek bir şeyler almanızı tavsiye ederim, çünkü Ölüdeniz içerisindeki kafeteryalarda  yiyecek ve içecekler son derece pahalı ve girişe 15 TL vermişken büyük ihtimalle bütün gününüzü orada geçirmek isteyeceksiniz. Ölüdenizde deniz bisikleti kirayalayabilirsiniz özellikle kaydıraklı olanları  çocuklar için son derece eğlenceli olabilir. Bir de bizim kendi kendimize keşfettiğimiz aktivitilerden biri de  ölüdenizin kapalı kısmında yüzerken denize doğru uzanan ağacın birine tırmanıp ağaçtan denize atlamak oluyordu, kendinizi Tarzan gibi hissediyorsunuz gayet zevkli oluyor :) tavsiye ederim .. Ama dikkat edin kendinizi sakatlamayın ...

Ölüdeniz


Ölüdenizde yapılabilecek güzel aktivitelerden biri diğeri de paragliding olsa gerek, Babadağ yaklaşık 2200 m ve sanırım bu Türkiye'deki en yüksek atlama rampası. Buradan bir kez atlama deneyimimiz oldu, ilk başta insana son derece ürkütücü gelse de aslında sadece take-off dedikleri kalkış haricinde son derece rahat olan bir spor. Genellikle sabah uçuşları öneriliyor çünkü yukarısı yaz aylarında son derece sıcak olabiliyor ayrıca hava akımları sabahları daha elverişliymiş sanırım, yukarı çıkışınız yaklaşık bir- bir buçuk saat arası sürüyor orada da genellikle 1-2 saat bekliyorsunuz yani biz sabah 8'de yola çıkmamıza rağmen uçuşumuz öğleni bulmuştu belki siz öğlen çıkarsanız uçuşunuz öğleden sonrayı bulabilir. Yere inmeniz genellikle 40-45 dakika sürüyor, eğer havada akrobasi yaparsanız daha kısa sürede iniyorsunuz, ben bayan olduğum için bayan hoca  ile uçmak istemiştim ve şansıma o firmanın bayan paragliding hocası vardı ve çok da memnun kaldım  hem havada uzun süre kaldık hem de hava akrobisisi yapmıştık, bir de size tavsiyem tepede iken mutlaka kaskınızı çıkarmanız, son derece keyifli bir yolculuk oluyor. Bir de bana sürekli havada çok hızlı gidip gitmediğimizi soruyorlar, havada iken kesinlikle hızlı gitmiyorsunuz gayet yavaş bir şekilde,sandelyeye oturur vaziyette yüzünüze hafif hafif bir rüzgar esecek şekilde süzülüyorsunuz. Fiyata gelince yaklaşık 120 TL'ye uçmak mümkün, fakat sizin pazarlığınıza ve firmaye göre değişebilir. Size tavsiyem eğer fotoğraf ya da video alacaksınız fiyatını baştan konuşun ve video isteyip istemediğinizi belirtin çünkü fotoğraf ve video için genellikle 100 TL civarı bir para istiyorlar ve uçuş boyunca kameraya baktırıp sürekli fotoğrafınızı çekiyorlar. Halbuki belki de siz o anda manzaranın belki keyfini çıkarmak isteyebilirsiniz. Bu nedenle bu tür aktivitelerde fiyat konusunu baştan konuşmanızı tavsiye ederim.

Ölüdeniz Paragliding Take-off anı

Ölüdeniz Paraşütte iken izlediğiniz görüntü
Fethiye merkezden 12 adalar tekne turu ayarlayabilirsiniz ya da ölüdeniz tarafından kelebekler vadisi, ve diğer koyları gezen turlar mevcut. Biz her sene 12 adalar turu yapıyoruz, o yüzden diğer tur hakkında pek bir bilgim yok açıkçası. 12 adalar turu gayet keyifli ve güzel, biz bu sene Hanedan 2 diye bir tekne ile tura katıldık ve son derece de memnun kaldık. Tekne gayet büyüktü, çok kalabalık değildi ve en önemlisi içerisinde süper bir kaydırağı vardı. Teknede kaydırak mı olur demeyin, biz de fazla beklenti ile gitmemiştik ama beklediğimizden çok eğlendik. Bir de büyük bir tekne olduğundan teknenin 3. katından da atlıyabiliyorsunuz o da baya heyecanlı bir atlayış oluyor.  Tekne gezisi fiyatı kişi başı 25 TL, öğlen yemeği onlardan, öğlen yemeğinde genellikle tavuk veya balık çıkıyor, içecekleri gemiden satın alıyorsunuz, sabah 10'da çıkıp akşam 6 gibi dönüyorsunuz, gayet dolu dolu geçen bir gün oluyor. Tekenye yanınıza bisküvi türü şeyler de almanızı tavsiye ederim sadece öğlen yemeği ile aç kalabilirsiniz. Bir de tekne gezisini ilk yapmanızı tavsiye etmem çünkü öğlen sıcağında da denize giriyorsunuz ve güneş ilk gün sizi yakabilir bu yüzden  vücudunuz güneşe biraz alıştıktıktan sonra  mesela 3. gün tekne turuna çıkabilirsiniz. Fethiye'de ikinci günümüzü de tekne turu ile geçirdikten sonra sıradaki durağımız Saklıkent Kanyonu.

2 yorum:

  1. fethiye yamaç paraşütü yaparken herzaman korkmuşumdur, nasıl yapıyorlar vallahi imreniyorum, aslında denemek lazım kendimi bir toplasam korkmasam :)

    YanıtlaSil
  2. Ölüdeniz Yamaç Paraşütünü hep denemek istemişimdir. heycanlı olsa gerek

    YanıtlaSil